‘Bakker geeft ons het gevoel dat er heel goed met ons mee wordt gedacht’

‘Bakker geeft ons het gevoel dat er heel goed met ons mee wordt gedacht’

Derk Klaas de Wit van De Wit Kornhorn

De Wit Gereedschappenfabriek in Kornhorn maakte de laatste jaren een sterke groei door. De organisatie van dit bijna 125 jaar oude familiebedrijf onderging hiervoor een ingrijpende verandering. Professionalisering van de organisatie, slimmer inkopen en voorraadbeheer en bijna een verdubbeling van het medewerkersbestand hebben ook hun impact op het verzekeringspakket. Derk Klaas de Wit vertrouwde daarbij op Bakker assurantieadvies: “Wim Bakker toonde zich een betrouwbare partner. Wij hebben het gevoel dat er heel goed met ons mee wordt gedacht.”

Wereldwijde klantenkring

De specialist in industrieel gesmede tuingereedschappen met levenslange garantie zag de omzet de laatste paar jaar sterk groeien. Het kwalitatief zeer hoogwaardige tuingereedschap is in trek bij zowel groenprofessionals als particuliere tuinliefhebbers. Het familiebedrijf is nog altijd gevestigd op min of meer dezelfde locatie waar de overgrootvader van Derk Klaas in 1898 zijn dorpssmederij begon. Hij kon toen niet vermoeden dat zijn bedrijfje ruim een eeuw later een zeer modern metaalbewerkingsbedrijf zou zijn met klanten over de hele wereld. 

Een bijzonder verhaal over een buggy

De Wit is sinds ongeveer twee jaar klant bij Bakker assurantieadvies. “Wij zochten een nieuwe assurantieadviseur die aansluiting vindt bij de ontwikkeling van ons bedrijf”, vertelt De Wit. De wijze waarop hij bij Bakker belandde is een bijzonder verhaal: “Ik kocht voor de hobby een buggy. Hartstikke leuk, maar die bleek heel moeilijk te verzekeren. Mijn kennis Wouter Wieringa adviseerde om eens met Wim Bakker te gaan praten. Wim regelde dit en ik besloot eens door te vragen. Daarbij viel mij direct op dat Wim to-the-point heel goede vragen stelde. En op de vragen die ik had kreeg ik antwoorden waar ik wat mee kon.”

Door de wol geverfd in zakelijk verzekeren

Wat begon met de verzekering van buggy resulteerde in het regelen van het assurantiepakket van een internationaal opererend bedrijf met tientallen medewerkers. “Wim Bakker is door de wol geverfd in zakelijk verzekeren, dat merkte ik gelijk”, licht Derk Klaas de Wit toe. “Hij begeleidt ons uitstekend in deze periode van sterke groei. En hij is thuis in alle facetten van het verzekeren: van zonnepanelen tot personeel en van voorraden tot aansprakelijkheid: we hoeven nergens achteraan.” 

Proactief meedenken

“Bakker denkt proactief met ons mee. Een voorbeeld: wij werken dagelijks in onze fabriek met een stapelaar. Wim zag dat en vroeg terloops: ‘weet je dat je die apart moet verzekeren?’ Dat wisten wij niet en dat bleek niet geregeld. Het gaat bij Wim niet om verkopen, het gaat hem erom dat zijn klanten goed verzekerd zijn. En daarin denkt hij mee zonder dat we zelf alle vragen hoeven te verzinnen. Dat geeft ons heel veel vertrouwen.”

 

Bekijk hier de website van De Wit Gereedschappenfabriek: https://www.dewit.eu/nl/

‘Bakker geeft ons het gevoel dat er heel goed met ons mee wordt gedacht’