Olthof Groep

Olthof Groep

Klaas Jan Olthof van Olthof Groep

‘Bakker heeft veel kennis en een sterk netwerk, want samen kom je verder ’

“Ooit waren wij verzekerd bij een grote, landelijk opererende verzekeringsmaatschappij. Als wij vragen hadden of iets moesten regelen, dan moesten we bellen met een kantoor ergens in Nederland. En dan kreeg je iemand aan de lijn die geen idee had wat een betoncentrale of zandzuiger is. Hoe anders ziet de samenwerking met Bakker assurantieadvies eruit. Bakker kent ons bedrijf, weet wat wij doen, heeft heel veel kennis in huis en daarnaast een sterk netwerk. Dat is belangrijk, want samen kom je verder.”

Over de Olthof Groep

Dit zegt Klaas Jan Olthof, één van de twee eigenaren van de Olthof Groep: leverancier van beton en bouwgrondstoffen zoals zand, grind en diverse soorten granulaat. Verder is Olthof gespecialiseerd in recycling van puin en granulaat, inname van spoorballast, verhuurder van machines en containers en exploitant van zandwinning Bottje's Zandgat.

Vertrouwensband

Van de grote verzekeraar stapte Olthof destijds over naar Wapak van Johan Wieringa, waarmee hij een sterke vertrouwensband opbouwde. Bij zijn pensionering droeg Wieringa de Wapak-portefeuille over aan Bakker assurantieadvies. Ook Olthof ging mee. “Mijn gevoel bij Wim Bakker is hetzelfde als bij Johan Wieringa: het zijn allebei mannen die weten waar ze over praten”, vertelt hij. 

Complex pakket

Kennis van verzekering in combinatie met kennis van zaken is van groot belang voor Olthof. Want het te verzekeren pakket van de Olthof Groep is complex, onder meer dankzij het brede palet producten en diensten en de soms niet-alledaagse werkwijzen. Klaas Jan Olthof geeft een voorbeeld: “Wij rijden met een groot aantal vrachtwagens betonmixers. Die zware lading moet continu in beweging blijven, wat extra risico op ongelukken met zich meebrengt. En kantelt zo’n auto dan liggen er tonnen beton op straat of in de berm, dan kan er sprake zijn van een behoorlijke gevolgschade. En ook de verzekering van zandzuigers in een zandwinning is voor de meeste verzekeringsmaatschappijen geen alledaagse kost. Wim Bakker begrijpt de uitdaging die hier ligt en zorgt dat de verzekering wordt geregeld. Is iets moeilijk te verzekeren, dan heeft hij goede contacten op de verzekeringsbeurs zodat er toch een oplossing wordt gevonden.”

Wij hebben wel wat anders te doen

Ook de kosten van verzekering zijn voor Olthof van belang. Hij signaleert dan ook met genoegen dat Bakker assurantieadvies goed om zich heen kijkt als het gaat om tarieven bij het onderbrengen van verzekeringen. Tot slot zegt hij zeer tevreden te zijn met de manier waarop Bakker zijn bedrijf alle zorgen rond verzekeringen uit handen neemt: “Zelf volgde ik ooit de opleiding bank & verzekeringen. Maar uiteindelijk ben ik in een hele andere branche beland. Daarom vind ik het prettig dat Bakker ons ontzorgt. Want wij hebben wel wat anders te doen.”

 

Bekijk hier de website van Olthof groep: https://www.olthofgroep.nl/

Olthof Groep