‘Openheid en transparantie zijn de basis voor onze vertrouwensband’

‘Openheid en transparantie zijn de basis voor onze vertrouwensband’

Bert Fledderman van Fledderman Bouw in Siddeburen

Fledderman Bouw onderscheidt zich in de bouw met een unieke aanpak. Kernbegrippen zijn transparantie, openheid en vertrouwen. Dat biedt eigenaar Bert Fledderman zijn klanten en dat verwacht hij ook van zijn zakenrelaties. Zijn vader was al klant vanaf het moment dat Bakker Boven werd opgericht en dat is het bedrijf nog altijd. “Wij leggen de lat hoog. Verzekeren gaat in onze branche om heel veel geld. Ik betaal duizenden euro’s premie per maand en dan verwacht ik ook dat de boel tot in de puntjes is geregeld”, zegt de aannemer. 

Openheid

“Wim Bakker begrijpt mij. Ik wil inzicht, openheid en proactief advies. Dan botst het echt wel eens, maar een keer op het scherpst van de snede vind ik niet erg. Zo houd je elkaar bij de les“, vertelt Fledderman over de relatie met Bakker assurantieadvies. “Vertrouwen is de basis en ik verwacht dat de boel goed geregeld is. En dat betekent beslist niet dat ik nooit eens een vergissing tolereer. Maar gaat er eens wat mis: wees er open over en los het goed op. Dat doet Bakker.”

Risico’s

De financiële risico’s zijn groot in de wereld van het vastgoed. “Daarom kan en wil ik pertinent niet voor vervelende verrassingen komen te staan”, zegt Fledderman, die het familiebedrijf ruim dertig jaar geleden overnam van zijn ouders. Grote claims of schadeposten kunnen zelfs funest zijn voor de gezondste bedrijven. Daarom zit de aannemer hier bovenop en verwacht hij ook van zijn verzekeringsadviseur dat die alert is en het pakket en de voorwaarden regelmatig doorlicht aan de hand van kennis van het bedrijf. 

Unieke aanpak

Fledderman Bouw biedt werk aan een vast team van zo’n dertig medewerkers. Het unieke van de werkwijze is dat Fledderman zich niet mengt in de strijd om opdrachten aan de hand van concurrerende offertes. Fledderman heeft een sterke visie: “Wij bouwen maatwerk, vrijwel uitsluitend 1-op-1-projecten die wij helemaal zelf tekenen en berekenen. Hiervoor zitten er vijf mensen op kantoor die projectleider, werkvoorbereider en calculator zijn. Naar onze klanten toe ben ik volledig transparant over uren en kosten: wij vragen een vast percentage opslag op de daadwerkelijke inkoopkosten en de klanten weten tot op de cent nauwkeurig hoe hoog die kosten zijn, daar is niets geheimzinnigs aan. En die transparantie krijg ik van Wim Bakker ook. Hij is kundig en serieus. We hebben een sterke relatie.”

 

Bekijk hier de website van Fledderman Bouw: https://www.fledderman.nl/

‘Openheid en transparantie zijn de basis voor onze vertrouwensband’